Huisvesting en facilitair
Wat wilden we bereiken?
Na de zomer van 2023 verhuist de gemeentelijk organisatie naar Huis van de stad Rijswijk. Het Huis van de stad Rijswijk wordt een ontmoetingsplek voor de stad en medewerkers. We faciliteren dit in de inrichting van onze werkplekken.
Hybride werken wordt het nieuwe samenwerken in Rijswijk. We streven naar een mooie balans waarin het thuiswerken én op kantoor werken worden gecombineerd. We passen de kantooromgeving aan voor ontmoeting en hybride werken.
Wat hebben we er voor gedaan?
In november 2023 zijn we verhuisd naar het Huis van de stad en hebben we een moderne werkomgeving gecreëerd voor onze organisatie. Het Huis van de stad is een plek waar je kennis kunt opdoen en kunt delen, waar we samenwerken en de verbinding zoeken met de stad. Onze kernwaarden zijn: Gastgerichtheid, Samenwerken en Hybride werken.
Sinds de opening van het Huis van de stad worden bezoekers ontvangen door gastheren en -vrouwen. Zij ontvangen, begeleiden en helpen bezoekers in het Huis van de stad.
In het Huis van de stad hebben we een plek gecreëerd dat meer dan alleen een gemeentehuis is. We ‘wonen' samen’ met onze partners: Trias, Centrum voor de Kunsten, De Bibliotheek aan de Vliet,Vrijwilligerscentrum Rijswijk Doet en dagbesteding Het Trefpunt, beide onderdeel van Welzijn Rijswijk. Het Huis van de stad is een ontmoetingsplek voor Rijswijk.
We hebben het nieuwe werkplekconcept Hybride werken toegepast. Dit betekent dat je op basis van het soort activiteit een passende werkplek zoekt. Bij de inrichting van de nieuwe werkplekken hebben we rekening gehouden met uniformiteit in het meubilair, duurzaamheid en circulariteit, ergonomie en ruimte voor groen. De kantooromgeving in het Huis van de stad maakt het hybride werken mogelijk. Naast basiswerkplekken zijn er ook projectruimtes, belplekken, focusruimtes, aanlandplekken en informele zitplekken.
We hebben voldoende hybride vergaderruimtes gecreëerd en hebben de werkplek app ingevoerd voor het reserveren van een werkplek. Met de vergoeding thuiswerkplek bieden we daarnaast een gezonde en veilige thuiswerkplek.
In het Huis van de stad hebben we één servicepunt gecreëerd. Dit is een fysiek loket waar je terecht kunt met je eerstelijnsvragen over ICT en facilitaire zaken.
We hebben ons oude stadhuis leeggemaakt, spullen verhuisd en de collega’s gefaciliteerd bij de verhuizing. We zijn daarnaast ook begonnen aan de ontmanteling en het casco opleveren van het gebouw aan de eigenaar.