Wat heeft het gekost?

Budgettair kader

Conform de eisen van het BBV maken wij alle onderhoudsbudgetten inzichtelijk in een overzichtelijke tabel. Daarnaast geven wij aan waarvoor het budget wordt ingezet.

Beschikbare exploitatiebudgetten

De belangrijkste exploitatiebudgetten (exclusief kapitaallasten) zijn:

Exploitatiebudgetten (bedragen x 1.000) excl.kapitaallasten

Begroot

Werkelijk

Restant

Toelichting

Wegen

1.368

1.279

88

Dit onderdeel is lager uitgevallen dan begroot, er is minder kleinschalig onderhoud uitgevoerd aan onze bestrating vanwege de beschikbaarheid van aannemers en personeel.

Groen

2.491

3.060

-570

Dit onderdeel is duurder uitgevallen dan begroot, we hebben meer onderhoud moeten plegen tegen een hogere eenheidsprijs. De overschrijding heeft plaatsgevonden op het onderhoud aan onze bomen, beplanting en gazon.

Verlichting en verkeersregel- installaties

1.041

1.105

-65

Dit onderdeel is uitgevoerd binnen het beschikbare budget. We hebben het besteed aan energiekosten en aan regulier- en storingsonderhoud.

Waterwegen

552

511

41

Dit onderdeel is lager uitgevallen. De werkzaamheden zijn in 2021 conform plan uitgevoerd. Er is minder slib aangetroffen is ingeschat, tevens was het slib minder verontreinigd. We hebben maaien en krozen van de watergangen uitgevoerd.

Spelen

74

79

-5

Dit onderdeel is geëindigd binnen de kaderstelling. We hebben de middelen ingezet voor reguliere veiligheidscontroles, reparaties en klein onderhoud.

Bruggen en duikers

319

189

130

Dit onderdeel is lager uitgevallen dan begroot, er is minder kleinschalig onderhoud uitgevoerd aan onze bruggen vanwege de geplande vervanging van bruggen en vanwege de beschikbaarheid van aannemers en personeel.

Riolering

1.173

1.096

77

Dit onderdeel is lager uitgevallen. Het budget is besteed aan het reinigen en inspecteren van de riolen, het klein onderhoud van huisaansluitingen en pompgemalen, het reinigen van kolken en kleinschalige reparaties.